Bu Blogda Ara

19 Mart 2013 Salı

Bir deneyimin hikayesi 2


Gizemli ve bir o kadar kadim bir bilim: Astroloji

Her insan içinde bir evren barındırır. Aslında çok daha büyük sözler bile edilebilir insan ve içinde barındırdığı nüve hakkında ama konumuz aydınlanma olmadığından şimdilik bu eksende devam etmeyeceğim. Evreni bünyesinde barındırması yetmezmiş gibi bu evren ve her parçası ile aynı zamanda iletişim ve etkileşim halindedir de. Paradoksal duruma bakar mısınız? Evren insanın içinde ve insan da evrenin içinde ve hem içindeki evren ile ve hem de parçası olduğu evren ile etkileşim halinde. Karışık belki de akıl sağlığı açısından tehlikeli düşünceler. Hücrelerimizin vücutlarımız ile olan iletişim ve etkileşimin belki de aynısındır aslında yıldızlardan, aydan ve diğer insanlardan etkilenmemiz. Birbirimize hani neredeyse göbekten bağlıyızdır aslında çünkü zaten her birimiz bütünün birer parçasıyızdır aslında.

Astroloji bu anlamda bir dildir, gezegen ve yıldızların insanlar üzerindeki etkilerini tanımlayan bir semboller dili. Aynı zamanda tıp kadar eski bir bilim dalı. Yıldızlar, hareketleri ve bize olan etkileri insanoğlu tarafından her zaman merak uyandırmıştır. Zaman zaman gizemli bulunmuş, zaman zaman ise doğal afetleri kontrol için ilgilenilmiştir. Büyücülükten zaman içerisinde terfi ederek geliştirdiği bilimsel gözlemler, hesaplar ve ölçümlere dayalı yöntemleri sayesinde bir bilim dalı halini almıştır. Bilimin ve felsefenin temelinde deneyler ve gözlemler yatmaktadır. İşte yüzyıllar süren araştırmalar, deneyler ve gözlemler sonucunda bugün artık çok büyük ve etkileyici bir veri tabanı oluşturulmuş durumdadır. Artık günümüzde Astroloji bilimi sayesinde sosyal hayatta insanların veyahut doğadaki tüm canlıların arasındaki etkileşimler açıklanabilir bir hal almış durumdadır. Düşünebiliyor musunuz bugün artık alakasız konu ve durumlar bazı semboller sayesinde bazı durum ve kişiler için büyük birer anlam ifade edebilmekte dahası bu yönde kararlar alınabilmesi sağlanabilmektedir. Zamanında kralların yaptığını bugün artık bizler kendi dünyalarımız için yapabilir durumdayız. Çok özet bir tanımlama ile en azından benim anladığım bu, elde bulunan veri tabanı sayesinde bazı sembollerin anlamlı bir şekilde yorumlanması ve tümevarılması olarak ifade edilebilir. İnsanın kişiliği, hayatı, keşfedilmemiş potansiyelleri, kökleşmiş alışkanlıkları, fiziksel problemleri, yetenekleri ve ilerleyen zamanlardaki dinamizmi çok rahat tespit edilebilir olmuştur.

Kaderimiz hakkında bizlere bilgi verir mi? Kiminle tanışıp, ne zaman evleneceğimiz, ne zaman ve hangi işi yapacağımızı bize söyleyebilir mi? Kaç çocuğumuz olacağını ve onların hangi okullara gideceğini bize fısıldar mı? Kısacası geleceğimiz hakkında bizlere tüyolar verebilir mi? Falcılığın bilim dalı olan hali midir?

Tüm bu sorulara verilecek cevap koca bir hayır olacaktır. Peki Astroloji ne işe yarar, ne yapar derseniz, Astroloji bize şanslı veya şanssız zamanlarımız yalnızca söyler. Fırsatlarımızın olacağı zaman aralıklarını fısıldar. Zorluk dönemleri hakkında tüyolar verir. Ama tüm bunları bilgi olarak verir, yorum yoktur. Yani demek istediğim yorum çoğu kere kişiye aittir, Astroloji’ye değil. Astroloji bir takım semboller ve onların karşılıklarını açıklar, bunlara anlam katacak, olmasını veya zorlanarak olmasını yada hiç olmamasını ancak bizler sağlarız. Başka bir ifadeyle ortam şu an bu işler için uygundur ama yapıp yapamamak kişiye özeldir. Geçmiş hakkında da bilgiler verir. Bunlardan anlamlar çıkarmak ve yorum yapmak yine bağlıdır. Bu dönem sizin için aile kurmayı destekler der mesela Astroloji. Aile kurmuşsanız evet ben de evlendim zaten dersiniz ama evlenmemişseniz  uygun ortama rağmen kısmetiniz değilmiş demektir. Yani Astroloji  kader değildir, her şey insanın kendi elindedir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, şanslı ve talihsiz zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları, gecikmeleri gösterir. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız hepsi sizin iradeniz içindedir. Ortam uygun iken nasılsa ortam benim lehime der ve oturursanız fırsatları kaçırırısınız. Tersi şekilde ortam sizin için uygun değil iken gerekli gayret ve azmi gösterirseniz tüm zorlukları aşabilir, farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz.

Astroloji zamanın ilmi olarak kabul edilmekte. Yani başka bir ifadeyle Astroloji demek yalnız gazetelerdeki fal köşelerini okumaktan çok öte ve çok daha derin bir kavram. Peki nereden ve nasıl başlamamız gerekir? İşte bunun için en iyi yol, hayata başladığınız, ilk nefesi aldığınız tarih ve saati öğrenmeniz olarak bizlere tavsiye edilmekte. Hayatı içinize çektiğiniz o an gökyüzünde sizin için bir döngü başlıyor ya da var olan bir döngünün mensubu olmaya başlıyorsunuz.  Yani bu öyle güzel ve öyle kişiye özgü bir bilim dalı ki sizi hemen merkeze oturtmakta ve tüm bilgilendirmeleri yine size göre yapmakta. Basit birer sembolden öteye gitmeyen burçlar ise insan ruhunu anlamaya çalışan birer denklem gibi düşünebilirsiniz. Aslında işin özü yalnızca ve yalnızca 4 mevsim olarak kabul edilen hava değişimleri ve onların arasındaki evreler ve tabii bu evrelerin sahip olduğu özellikler. Kişiler işte bu zamanın evrelerine ve değişen özelliklerine göre değişler. Her doğum an kişiye özeldir ve bu ana yansıyan özel bir etki vardır. Astroloji işte bu etkiyi ve buna bağlı süren tüm döngüleri anlama peşinde olan bir disiplin. Astroloji biraz da sanki hayatın kendisi gibi. Hayatın anlamını araştırsanız da araştırmasanız da hayat akışına devam etmekte ve siz bu akışın hep merkezinde bulunmaktasınız. Astroloji de yakından bakılıp incelendiğinde kendisini göstermekte. Yok eğer bakmazsanız yine o akışına devam etmekte. Siz ne zaman hazırsanız o size cevaplar verebilmek için sizi beklemekte.

İnanın yazmaya başladığım zaman bu kadar uzatabileceğimi düşünmemiştim. Şaka maka daha da yazacak ve sizlerle paylaşacak bir sürü kelimem var. Bu nedenle affınıza sığınaraktan bir üçüncü yazıyı daha hayata geçirmem gerektiğine karar verdim. Şimdilik sizlere yine hoşçakalın diyorum. Bu oldukça uzun girişlerden sonra umarım ki size bir sonraki yazımda tecrübe ettiğim deneyimden bahsedebilirim.

Sevgi ve saygılarımla.

0 yorum:

Yorum Gönder